SamenvattingenWIKI Integreren

(Doorverwezen vanaf XML)
Jump to: navigation, search

De database van SamenvattingenWIKI kan worden doorzocht vanuit je eigen website. Hieronder vind je een voorbeeld van de zoekmachine met de bijbehorende broncode en meer uitleg over de parameters.

Voorbeeld van een zoekmachine

Studievereniging Inter-Actief heeft een PHP implementatie gemaakt van de XML API van SamenvattingenWIKI. Je kunt voorbeeld en broncode bekijken. Je mag deze broncode vrij gebruiken en in je eigen site implementeren.

De parameters

Informatie die op de SamenvattingenWIKI te vinden is kan worden opgevraagd door een remote procedure call (RPC). Dit resulteert in een XML bestand met de opgevraagde informatie.

De RPC moet worden uitgevoerd op http://samenvattingen.student.utwente.nl/wikibot.xml.php. Deze pagina accepteert een aantal parameters; what, categorie en filter. Laatste twee zijn niet vereist.

  • Parameter what kan een van de volgende drie waarden hebben; Studierichtingen, Fases of Vakken (dit is hoofdlettergevoelig). Dit geeft aan wat je terug wilt zien in de XML bestand. Als what=Studierichtingen, dan worden alle op de SamenvattingenWIKI aanwezige studierichtingen teruggeven.
  • Parameter categorie geeft een categorie aan. Bijvoorbeeld als je alle vakken op wilt vragen van gebruik je what=Vakken, maar als je alle vakken van studierichting psychologie op wilt vragen, dan gebruik je what=Vakken en categorie=psychologie. Dit geldt ook vor als je fases van een bepaalde studie richting op wilt vragen of als je alle vakken van een bepaalde fase op wilt vragen. Deze parameter heeft geen invloed als what=Studierichtingen.
  • Als laatste, parameter filter, filtert de uitvoer. Als bijvoorbeeld filter=wiskunde, dan worden alleen studierichtingen, fases of vakken die het woord wiskunde bevatten teruggegeven.

Voorbeelden commando's

Uitvoer van deze pagina's is een XML bestand, met o.a. Internet Explorer kan deze bestanden goed weergeven. Mozilla en Opera laten geen structuur zien, maar alleen de tekst.

Alle fases van studierichting Informatica opvragen.
http://samenvattingen.student.utwente.nl/wikibot.xml.php?what=Fases&categorie=Informatica
Alle vakken van B3 fase van studierichting Biomedische Technologie die het woord systemen bevatten.
http://samenvattingen.student.utwente.nl/wikibot.xml.php?what=Vakken&categorie=BMT_B3&filter=systemen
Alle vakken met een vakcode dat 1512 bevat.
http://samenvattingen.student.utwente.nl/wikibot.xml.php?what=Vakken&filter=1512
Personal tools